Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ikffse/goteborg.ikff.se/wp-content/themes/ikff/header.php on line 45

Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Lucia för Fred 12 december!

Tisdag den 12: e december samlas vi på Järntorget kl. 16.30 till 18 för att demonstrera för fred. Lucia för fred kommer vara ett Luciatåg med facklor, luciakronor, glitter och ljus.  De som vill, ta gärna på en Luciakrona, glitter och Luciaklänning, eller kom som ni är. Vi samlas på Järntorget och tågar längs Linnégatan och Haga.

Fackeltåg vid Lucia för fred 12:e december hölls årligen med början på 1980-talet. Då gällde det nedrustning och att få bort kärnvapnen som var utstationerade i Europa. Fredsrörelsen var starkt bidragande till den nedrustning som bland annat bidrog till att vapenindustrin blev en krisbransch. Idag är situationen den motsatta; istället för avspänning och nedrustning ökar satsningar på det militära i land efter land. Vapenindustrin går på högvarv. Nato är starkt pådrivande för denna utveckling. Flera krig pågår som när som helst kan eskalera bortom kontroll. Många talar om att risken för kärnvapenkrig är större än någonsin. I land efter land ser vi hur upprustning och utökning av arméerna sker på bekostnad av satsningar på miljö och människor .I den här utvecklingen har Fredsrörelsens stämma varit alldeles för svag. Därför har vi tagit upp traditionen med Lucia för fred. Vi måste höja våra röster för fred, för nedrustning och mot den militarisering som vi ser på nära håll med det avtal regeringen är på väg att teckna med USA om permanenta baser.

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook