Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ikffse/goteborg.ikff.se/wp-content/themes/ikff/header.php on line 45

Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Nej till NATO!

Igår den 22 mars tog Riksdagen ett historiskt beslut att lämna Sveriges militära alliansfrihet och säga ja till att gå med i NATO. Beslutet kom inte som en överraskning med tanke på Sverige under de senaste åren har fördjupat sitt samarbete med NATO genom militärövningar och andra utbyten. Ännu är inte frågan om ett NATO-medlemskap avgjort eftersom länderna Turkiet och Ungern inte har accepterat Sverige ännu. 

 

Vi i IKFF Göteborgskretsen är emot ett svenskt NATO-medlemskap. Vi anser att ett medlemskap i NATO endast kommer leda till en ökad osäkerhet och att det saknas en genus- och miljöanalys av beslutet. För mer information hänvisar vi till IKFFs nationella hemsida. 

Riksdagen har beslutat att ansluta Sverige till militäralliansen Nato

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook