Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ikffse/goteborg.ikff.se/wp-content/themes/ikff/header.php on line 45

Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Tröttnat på att militärmakten alltid får komma till tals? Kom med i fredsarbetet!

Detta har vi på dagordningen 2022!

Göteborgskretsen kommer att medverka i Frihamnsdagarna i augusti. Frihamnsdagarna är ett möte med politiker, näringsliv, civila samhället och medborgare. Spännande diskussioner förväntas! Tillsammans med andra fredsorganisationer talar vi för att krig inte är en lösning på konflikter. Endast nedrustning är hållbart!

Göteborgskretsen skall delta med monter på Bokmässan i september. Här har vi möjlighet att visa oss och presentera våra åsikter. Fred! Frihet! Feminism!

Våra huvudteman för året blir dels att övertyga om vikten av att Sverige skriver på FN-förbudet mot kärnvapen och självklart också vår kamp för att Göteborgs skärgård blir en militärfri fredszon. I dag får militären bl.a. öva 115 dagar/år, skjuta 2 ton bly och 1 ton koppar i havet. Militären får också ha obegränsat med internationella övningar i området.

På dessa små öar, som är en stadsdel i Göteborg, bor 4000 invånare och utökas med 10 000-tals turister och semesterboende under sommarhalvåret.

Det militära avtalet är absurt när övriga samhället har som nummer ett på agendan en god miljö och planetens överlevnad.

Göteborgskretsen skall också delta och synas i de aktiviteter som ordnas i Göteborgs förorter. No Go-zoner skall bli Go-zoner!

Och vi behöver bli fler aktiva! Vill du vara med? Skriv ett mail till ikffgoteborg@gmail.com

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook