Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ikffse/goteborg.ikff.se/wp-content/themes/ikff/header.php on line 45

Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Hiroshimadagen 6/8 – Fredsgudinnan kl 10.00

Hej, alla Det blev en fin ceremoni vid Fredsgudinnan Nuclear Disarmament under 6/8 2020 – drygt 20-talet deltagare höll bra avstånd, press tog bilder.Bertil Gustafsson visade och berättade om sitt nya konstverk Solvagnens Hiroshimakör. Se bild nedan.
Gunnar Westberg talade om kärnvapendetonationerna i Hiroshima och Nagasaki för 75 år sedan samt läste två dikter, en av en 7 årig flicka.Tomas Magnusson hängde upp vikta papperstranor i krans från Hiroshima.

3 foton från ceremonin 2020 ses nedan.


Tanken är att vi ska ha liknande ceremoni i år. Det finns nu 2 långbord med sittplats för 20-talet vid platsen.
Mycket har, som du vet, hänt sen 6/8 2020: dels anslöt KF den  20/8 Göteborg till ICAN:s Cities Appeal, dels kom överklagande från Medborgarpartiet och Förvaltningsrätten upphävde KF:s beslut. Nu har två överklaganden insänts av fredsvänner (genom Tomas M och Jan W) till Kammarrätten, inget beslut därifrån än. FN:s förbud mot kärnvapen blev ju lag då det antagits av drygt 50 ratificerande stater i jan. 2021, men Sverige är inte med – därav den mobilisering som förbereds genom-initiativet STOPPA KÄRNVAPEN. NU! som IKFF, Göteborg anslutit sig till och vill arbeta för.


Vi uppmärksamma Hiroshimadagen 6/8 på traditionellt sätt i Göteborg med träff kl 10 vid Fredsgudinnan vid röda sten och större möte kl 18.00 i Fredslunden, Vasaparken på kvällen med tal, sång, musik samt fika.

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook