Warning: Use of undefined constant is_single - assumed 'is_single' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ikffse/goteborg.ikff.se/wp-content/themes/ikff/header.php on line 45

Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

GÖTEBORG – SVERIGES FRAMSIDA!

Under ett kommunfullmäktigemöte den 20/8 2020 beslutades det att Göteborg, som första svenska stad, ansluter sig till International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN):s stadsupprop mot kärnvapen och därmed stödjer FN:s kärnvapenförbud.

BESLUTET ATT ANSLUTA SIG TILL CITIES APPEAL ÖVERKLAGADES TILL FÖRVALTNINGSDOMSTOLEN SOM BIFÖLL ÖVERKLAGAN!!!

Göteborg blev därmed första svenska staden att ansluta sig till uppropet!

”Detta är något som vi har kämpat för i flera års tid och nu visar det sig att allt vårt kampanjande har lönat sig! Jag är så glad och vill säga tack till alla som har arbetat för detta, alla medlemmar, andra organisationer och de som har stöttat arbetet! Det ligger mycket ideellt arbete bakom det här och även med små medel visade vi att vi kan påverka! Jag hoppas att andra städer i Sverige följer Göteborgs exempel!” – säger Felicia Johansson, ordförande IKFF Göteborg

”Detta är ett viktigt beslut av Göteborgs stad och visar att det folkliga stödet för att Sverige ska skriva på kärnvapenförbudet är fortsatt högt och viktigt för lokala beslutsfattare.” – säger Beatrice Fihn, chef för ICAN.

Nu hoppas vi att resterande städer i Sverige kan följa beslutet!

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook