Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Hiroshimadagen- Kom till kamp för freden och mot kärnvapenkrig!

hiroshimadagsaffisch-20194-2

 

Den 12 juli fick vi veta att Sverige inte kommer att skriva på kärnvapenförbudet i nuläget. Det var en stor besvikelse men allt jobb som vi har gjort är inte förgäves! Media och andra har fått upp ögonen för kärnvapenfrågan igen. I en opinionsundersökning har 86% av svenskarna sagt att de vill att Sverige skriver under avtalet – och det var väldigt långt över hälften i alla partier. Se gärna denna artikel undertecknad av bl a Anna Sundström Olof Palmes Internationella Center: https://www.laraforfred.se/wp-content/uploads/2019/01/Ny-opinionsundersökning-om-kärnvapenförbudet-och-uttalande-från-socialdemokrater-och-Olof-Palmes-Internationella-Center-1.pdf
Därför är Hiroshimadagen viktigare än någonsin. Vi får aldrig glömma och vi ska fortsätta driva detta tills Sverige skriver på. Kanske kan vi tillsammans hitta olika sätt att mobilisera?
 
Låt oss ses och tillsammans stärka kampen mot kärnvapnen som hotar hela mänskligheten. Regeringen tror att man kan vänta – och påverka i sin riktning. De skriver inte på FN:s kärnvapenförbud och lämnar det inte till riksdagen.
Var? Fredslunden: hörnet av Engelbrektsgatan och Götabergsgatan i Göteborg.
När? 6 augusti 2019 kl 18.30
Sprid gärna denna viktiga information och bjud in vänner!
  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook