Arkiv Arkiv

WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

Tillbaka efter sommaren

Efter en varm sommar så kommer vi att uppta våra aktiviteter nu igen i augusti.

Den första aktiviteten är att vi deltar i minnesceremonin Hiroshimadagen, måndagen den 6 aug. kl. 18.30 i Fredslunden i Vasaparken (hörnet av Engelbrektsgatan och Götabergsgatan): Manifestation till minne av offren för kärnvapenanfallen mot Hiroshima och Nagasaki 1945.. Max Tegmark (som sommarpratat den 1 aug.) är med oss i Skype från USA. Annelie Börjesson, nyvald ordförande i Svenska FN-förbundet talar. Jazzmusiker för fred spelar och Matilda Magnusson sjunger. Fika efteråt i Vasakyrkan. kl. 21.00 ljussättning vid Lejontrappan. Se affischen nedan!

Onsdag den 15 aug. kl. 18.00 talar Pierre Schori på Stadsbibliotekets hörsal under Kulturkalaset. Han vill lyfta kärnvapenfrågan (och Natofrågan) inför valet. Se nedan affischen! Här bifogas också en debattartikel av honom i SvD den 29 juli. Den finns också i www.fredsam.se i kalendariet för den 15 aug. samt även på förstasidan.
Tisdagen den 28 aug. blir den en politikerdebatt organiserad av Göteborgskampanjen för ett kärnvapenfritt Sverige, Sv freds och Fredsam. KL. 18.00-20.00 i Sjömanskyrkan Stigbergstorget. Denna gång blir det politiker från Moderaterna, Centerparitet, Västerpartiet och Socialdemokraterna som är inbjudna. I våras var det Liberalerna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Feministiskt initiativ. Fredsam har skickat en enkät med fem frågor om kärnvapen och Natos kärnvapenstrategi till politikerna. Svaren redovisas i en broschyr ”Ett kärnvapenfritt Sverige – vad vill politikerna?” Den är publicerad i www.fredsam.se (förstasidan) och www.laraforfred.se (Fredsrörelsen/Aktuellt). Dessutom får ni den här. Den är på 23 sidor.
Vi hoppas att vi ser dig och dina vänner på någon av aktiviteterna. Glöm inte att följa oss på våra sociala medier Facebook och Instagram.
Vi tar tacksamt emot gåvor via bankgiro: 707 – 6797 
  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook